Yaz okulu hakkında

25/06/2014 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında alınan kararla;

Yaz öğretimi açılmayan yükseköğretim kurumlarının, diğer yükseköğretim kurumlarından hangilerinde yaz öğretiminde ders alınabileceğinin
 - Üniversite senatoları tarafından belirlenmesine,
 - Senato tarafından belirlenmediği takdirde öğrencinin ilgili yılda üniversitenin programının taban puanından daha yüksek bir programın verildiği üniversiteden yaz öğretiminde ders alması durumunda alınan bu derslerin üniversite tarafından kabul edilmesine karar verilmiştir.

Buna göre öğrenciler, (örgün öğretim puanlarına göre) bölüm puanımızdan yüksek puanlı bölümlerde aşağıdaki detayları da dikkate alarak yaz öğretiminden en fazla üç ders alabilirler:
 -Dersin teorik ve lab saatleri
 -Dersin parçalı oluşu (algoritma 1 ve algoritma 2 gibi)
 -İçeriği -AKTS kredisi bölümümüzdeki ilgili derse uymak zorundadır.

Yukarıdaki hususlara uyacak şekilde yaz öğretimini başka üniversitelerden almak isteyen öğrencilerin durumlarını belirten dilekçeleriyle bölüm sekreterliğine başvurmaları gerekmektedir.