Hakkında

Lisans Programının Amacı

Çukurova Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümü; Bilgisayar Yazılımı, Bilgisayar Bilimleri, Bilgisayar Mühendisliği Kuramsal Temelleri, Bilgisayar Donanımı, Kontrol ve Kumanda Sistemleri olmak üzere beş ana bilim dalından oluşan ve dört yıllık lisans eğitimi sonunda "Bilgisayar Mühendisi" ünvanıyla mezun veren bir programdır. Öğrencilerin mezun olabilmesi için bölümümüzde mühendislik formasyonuna uygun olarak verilen teorik ve uygulamalı derslerin yanında yaz stajlarını başarıyla tamamlamaları gerekmektedir. 2006 yılından bu yana öğrenci alan Çukurova Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümü Microsoft ve CERN gibi dünyaca ünlü kurumlar da dahil olmak üzere çok önemli yerlerde çalışan mezunlara sahiptir.

Ayrıntılı Bilgi : Lisans Bilgileri

Akademik Kadro

Öğretim Üyesi Sayısı

Profesör

Doçent

Dr. Öğr. Üyesi

Araştırma Görevlisi Sayısı

Erasmus, Farabi ve Mevlana Değişim Programları

Erasmus

Farabi

Mevlana

Çift Anadal ve Yandal

Çift Anadal Ders Listesi

Yandal Ders Listesi

Laboratuvar Bilgileri

Bölümümüz bünyesinde lisans programı öğrencileri için 3, lisansüstü programları öğrencileri için 3 adet olmak üzere 6 adet laboratuvar bulunmaktadır. Bu laboratuvarlar Sayısal Elektronik, Yazılım 1, Yazılım 2, Kontrol ve Otomasyon, Görüntü İşleme ve iCAD Laboratuvarlarıdır.

Ayrıntılı Bilgi : Laboratuvarlar

Staj

Yaz stajları ile alakalı ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Lisans Ders Kataloğu ve İçerikleri

Ders Kataloğu