Bölüm Başkanlığından Önemli Duyuru

Sayın Öğrencilerimiz,

Son dönemde gerçekleştirilen final sınavlarında, sınav kurallarının ihlal edildiğine dair bazı vakalar tespit edilmiştir. Ayrıca sınav değerlendirmeleri sırasında sınava farklı sınıflarda giren öğrenciler olduğu da belirlenmiştir. Sınav yönergesine aykırı olan bu hareketler ciddi disiplin ihlalleri olarak kabul edilmektedir.

Bu bağlamda, ilgili öğrenciler hakkında gerekli tutanaklar tutulmuş ve durumun ciddiyeti göz önünde bulundurularak cezai işlemler uygulanması için gerekli adımlar atılmıştır. Bu süreçte, ilgili öğrencilerin kimlikleri ve ihlal detayları titizlikle incelenmektedir.

Bu durumun ciddiyetini göz önünde bulundurarak, tüm öğrencilerimize sınav kurallarının güncellendiğini bir kez daha hatırlatmak isteriz (yeni sınav kuralları için tıklayınız). Sınav kuralları, eğitim-öğretim sürecinin adil ve düzenli bir şekilde yürütülmesi için zorunludur ve her öğrenci bu kurallara uymakla yükümlüdür.

Final sınavlarına kopya çeken, teşebbüs eden, sınav kurallarını ihlal eden ve sınava farklı salonda giren öğrenciler hakkında tutulan tutanaklar işleme alınmış olsa da henüz herhangi bir ceza hükmü verilmemiş olması dolayısıyla ilgili öğrenciler bütünleme sınavlarına girebilecektir. Ancak, ilerleyen süreçte bu ihlallerle ilgili disiplin kurulu kararları ve olası yaptırımlar hakkında bilgilendirme yapılacaktır.

Eğitim öğretim ortamının adalet ve düzen içinde yürütülmesini sağlamak hepimizin sorumluluğundadır. Bu nedenle tüm öğrencilerimizi kurallara uymaya ve akademik dürüstlüğü korumaya davet ediyoruz.

Saygılarımızla,

Bölüm Başkanlığı