Ders Kayıtları HK.

Kayıtlar ile ilgili olarak aşağıdaki maddelere dikkat etmeniz gereklidir;

• İlk kez ders kaydı yapan birinci sınıf öğrencileri üst yarıyıllardan ders alamaz (Yatay/Dikey geçiş ile kayıt yaptıran öğrenciler hariç)
  • Başarısız olunan seçmeli derslerin yerine başka bir seçmeli ders alınabilir. Ancak bu durumu belirten dilekçe danışman tarafından da onaylanmalı ve iki hafta içinde verilmelidir aksi takdirde değerlendirmeye alınmaz. Dilekçeye bölümümüz sayfasından ulaşabilirsiniz.
  • İlk 6 yarıyıl için, her yarıyılda 30 AKTS tamamlanması gerekirken, 7. ve 8. yarıyılların toplam AKTS kredisi 60 olması yeterlidir.
  • CEN443 Graduation Thesis dersine, sadece 8. yarıyılda CEN466 Graduation Thesis dersini alamayan ya da alıp da başarısız olan öğrenciler kayıt yaptırabilir.
  • Ders kaydı tamamlandıktan sonra danışman onayı alınmalı. Danışman onayı ÇÜBİS üzerinden alınacaktır, okula gelmenize gerek yoktur.
  • Danışman onayından sonra öğrenci de ders kaydını onaylamalıdır.
  • Laboratuvar derslerinin gün ve saatleri daha sonra telegram'dan duyurulacaktır. Lab derslerine, ders programında yazan gün ve saatlere göre gelmeyiniz, yapılacak duyuruya göre geliniz.
  • Lab derslerinde ilk hafta ders işlenmeyecektir.
  • Erasmus değişim programından faydalanmak isteyen öğrencilerin, başvuru yapabilmek için 7. yarıyılda 30 AKTS ders alabiliyor olmaları ve ders kayıtlarını bu bilgiyi göz önünde bulundurarak yapmaları gerekmektedir.